Organisatie - Onze Ambassadeur - Karin Bloemen

The Dreamcatcher Foundation is omarmt door Karin Bloemen. De Nederlandse cabaretière, zangeres en performer is onder de indruk van de werkwijze van de non-profit organisatie, die vrouwen in Zuid-Afrikaanse townships een driejarige opleiding geeft en ook daarna voortdurend bijschoolt. Het uiteindelijke doel is om de vrouwen een economisch zelfstandig bestaan op te laten bouwen en hun armoede te bestrijden. Karin Bloemen heeft zich van harte beschikbaar gesteld om zich in te zetten voor de foundation in Nederland, maar ook bij de projecten in Zuid-Afrika zelf.

 

Foto: Karin Bloemen en Anthea Rossouw, oprichter The Dreamcatcher Foundation

 

Dreamcatcher zorgt dat dromen werkelijkheid worden. ‘Geen Woorden maar Daden’, is het motto. ’We walk the talk to end poverty’.

Er zijn twee projecten ontwikkeld in het toerisme, waardoor de Afrikaanse vrouwen van de Foundation - de zgn. Dreamcatcher Kamamma's - een eigen inkomen verwerven. Met de Dreamcatcher Homestay Kamamma ontvangen ze in eigen huis logés. En met de Dreamcatcher Cook-up, Kamamma kunnen gasten samen met de vrouw des huizes een traditionele maaltijd bereiden en er van genieten. Dit soort toerisme is de mooiste en zuiverste manier om de Zuid-Afrikaanse bevolking daadwerkelijk te ontmoeten en te leren kennen. Het is een vorm van vakantie houden die bij steeds meer westerse reizigers blijkt aan te slaan. Culturen ontmoeten elkaar.

 

The Dreamcatcher Foundation South Africa werd in 1984 opgericht door de Zuid-Afrikaanse Anthea Rossouw, die nog steeds dagelijks is betrokken bij haar Kamamma’s en er op toeziet dat iedereen duurzaam de toewijding en zorg krijgt die nodig is om de vrouwen uiteindelijk op eigen benen te laten staan. (Kamamma is het Xhosa-woord voor de vrouw die een kind op de rug draagt, maar zich ook bezig houdt met alle taken in huis en met de opvoeding van alle kinderen. Een Dreamcatcher-Kamamma draagt gezin en gemeenschap naar een beter leefniveau. (Dreamcatcher-Kamamma is een geregistreerd handelsmerk.)

 

Kijk voor meer informatie ook op: www.labloemen.nl.