Belangrijke momenten
`The women in Leadership` en `Sustainability Champion` award voor Dreamcatcher foundation
Ga naar bericht


Benefietconcert Karin Hougaard
Ga naar bericht


Dreamcatcher heeft een nieuwe ambassadeur
Ga naar bericht


Overlijden Sonja van Proosdij
Ga naar bericht


Gaan kry jou baba in die kombers daar in mooie Melkhoutfontein
Ga naar bericht


Paintup; Huizen in kleur, versierd met symbolen
Ga naar bericht


Een nieuw leven voor de oude St. Augustinus kerk
Ga naar bericht


‘LA BLOEMEN’ Botanische tuin in township
Ga naar bericht


Van puinhoop tot botaniese tuin
Ga naar bericht


Producten maken uit afval
Ga naar bericht


DHL-fiets gaat medicijnen bezorgen in Zuid-Afrika
Ga naar bericht


Beeldend kunstenaar - is dit project iets voor jou?
Ga naar bericht


Zuid-Afrikaanse Minister van Toerisme te gast bij Dreamcatcher
Ga naar bericht


Kingdom of the Netherlands in South Africa. Bezoek van Mr. Derek Hanekom, Minister van toerisme.
Ga naar bericht


MOMENTS OF JOY zorgt voor regenjassen en sportschoenen voor de Dreamcatcher jeugd.
Ga naar bericht


Anthea Rossouw spreekt tijdens TEDxTraverseCity
Ga naar bericht


Een van de 7 'Lovely Ladies Day' zonneboilers is geplaatst
Ga naar bericht


Koninkrijk der Nederlanden in Zuid Afrika
Ga naar bericht


Lovely Ladies Day /In de ‘Tuin van Middenmeer’
Ga naar bericht


Karin Bloemen met familie bij Kamamma’s
Ga naar bericht


Nieuwe voetbalschoenen voor Stutterheim!
Ga naar bericht


Trots op de nieuwe auto, de Transporter
Ga naar bericht


Aandacht Dreamcatcher op de vakantiebeurs door onze ambassadeur 'Karin Bloemen'
Ga naar bericht


Exclusief benefiet-optreden Karin Bloemen groot succes!
Ga naar bericht


Enthousiasme in Stutterheim
Ga naar bericht


Ajax-Outfit voor jeugdteam in Stutterheim
Ga naar bericht


Samenwerking Wilde Ganzen en The Dreamchatcher Foundation
Ga naar bericht


Uniek optreden Karin Bloemen op de Vakantiebeurs!
Ga naar bericht


Karin Bloemen amassadeur van The Dreamcatcher Foundation
Ga naar bericht


Boektip - "1599 Km tussen Amsterdam en Gouda"
Ga naar bericht


Studenten Universiteit Maastricht op bezoek bij Dreamcatcher Zuid-Afrika
Ga naar bericht


Zuid-Afrika en de menselijke 'Big Five'
Ga naar bericht


Succes voor Dreamcatcher op 50+ beurs!
Ga naar bericht


Dreamcatcher op de 50+ beurs!
Ga naar bericht


Dreamcatcher in Journaal van De Telegraaf
Ga naar bericht


Op zoek naar diepe ervaringen - AD Reiswereld
Ga naar bericht


Vakantiebeurs, Volkskrant, Dreamcatcher
Ga naar bericht


Gouden Missie Zuid-Afrika
Ga naar bericht


Denken over de toekomst
Ga naar bericht


Dromen vangen - Presentatie Nyenrode
Ga naar bericht


Nieuw opleidingscentrum Dreamcatcher SA officieel geopend
Ga naar bericht


Dreamcatcher bestaat 25 jaar!
Ga naar bericht


Dreamcatcher overhandigt cheque aan Dreamcatcher Zuid-Afrika
Ga naar bericht


Exclusief benefiet-optreden Karin Bloemen groot succes!


 

 

Het benefietconcert, georganiseerd door Dreamcatcher Nederland, op zondag 17 november 2013 in het VCL in Den Haag, was een groot succes. Ambassadeur van de Dreamcatcher Stichting, Karin Bloemen, gaf een onvergetelijk optreden met enkele van haar mooiste nummers.

 

 

Geweldige show

Karin Bloemen gaf een spetterende show waar iedereen van heeft genoten. Er werden traantjes weggepinkt, maar er werd minstens zoveel gelachen. Naast haar gevatte optreden met leuke anekdotes en een gezonde dosis zelfspot zong zij een aantal prachtige liedjes. Zo was iedereen met tranen geroerd bij het liedje “Het Dorp”. (link http://www.youtube.com/watch?v=S2RnwkkZCYg) Natuurlijk zong zij ook haar bekende lied “Apartheid es ein skone zaak”. (link http://www.youtube.com/watch?v=Ut85NKW9-xo) Als afsluiting had Karin nog een bijzondere verrassing; een prachtig lied gemaakt speciaal voor Dreamcatcher.

 

 

 

 

Veiling

Naast het optreden heeft Karin Bloemen ook een veiling gehouden waarbij bijzondere Afrikaanse kunst en Dreamcatcher Kunstnijverheid geveild werd. Het Afrika Museum had speciaal voor deze veiling een aantal prachtige beelden gedoneerd. Daarnaast werden er een aantal bijzondere ‘wired’ objecten gemaakt en door de werknemers van Dreamcatcher geveild, waaronder de unieke “Wired Radios”. De veiling verliep goed, er werd zeer enthousiast geboden door het aanwezige publiek. Het meest gewild was een prachtig groot slank houten beeld van een moeder en een kind.

 

 

 

 

Opbrengst

In totaal is er op deze bijzondere middag ongeveer € 6000 opgehaald voor Dreamcatcher Zuid-Afrika. Helaas waren er iets minder kaarten verkocht dan gehoopt, maar dit werd grotendeels goedgemaakt door de goede opbrengst uit de veiling. Anthea is zeer dankbaar voor het geld dat Dreamcatcher Zuid-Afrika hard nodig heeft voor het verder opleiden van de vrouwen in de townships en de vervanging van het huidige mini-busje. dat niet meer functioneert.

 

 

Zonder de hulp van iedereen hadden we dit niet kunnen realiseren. We zijn ontroerd om te zien hoeveel mensen zich belangeloos hebben ingezet om deze mooie en bijzondere middag te kunnen realiseren. En daarbij speelden de staf en leerlingen van het VCL een grote rol en alle andere sponsors en donateurs maakten het feest kompleet. En natuurlijk willen wij graag onze geweldige ambassadeur Karin Bloemen nogmaals bedanken voor de geweldige show.

 

 

Wilde Ganzen

Onlangs is Dreamcatcher toegelaten tot het programma van de Wilde Ganzen. Stichting Wilde Ganzen steunt kleinschalige projecten in arme gebieden met kennis, ervaring en financiële steun. Zij waren ook aanwezig tijdens de benefietmiddag en hebben aangegeven het opgehaalde bedrag te verdubbelen. Hier zijn wij ontzettend blij mee.

 

"Het was een geweldige dag. Komend jaar hopen wij dit opnieuw te kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte." - Ilse-Marie Sobering

 

 

 

 

La Bloemen op haar best

Dat de Dreamcatcher Foundation Nederland een fantastische ambassadeur heeft in Karin Bloemen, bleek op zondag 17 november. De zangeres en cabaretière verzorgde in de aula van het Vrijzinnig-Christelijk Lyceum in Den Haag een benefietvoorstelling. In haar one-woman show wisselde La Bloemen fraaie staaltjes van haar zangkunst - zoals in de Minutenwals - af met humor. Haar betrokkenheid bij Dreamcatcher benadrukte ze nog eens extra in haar slotlied, de Kamamma's, waarvan ze het refrein door het publiek liet meezingen.

 

 

 

 

De voorstelling liet Karin Bloemen ook in een tot nog toe onbekende rol zien: die van veilingmeester. Die rol ging haar prima af, het was een show op zichzelf. Een groot aantal artikelen, variërend van Zuid-Afrikaanse township art tot kunstvoorwerpen uit het Afrika Museum kwamen onder de hamer en leverden een behoorlijk bedrag op.

 

 

 

 

Al met al bracht de benefietvoorstelling bijna € 6.000 op, een bedrag dat door de Stichting Wilde Ganzen nog met 55% zal worden vermeerderd. Het geld zal in Zuid-Afrika worden gebruikt voor de aanschaf van een minibusje.

Dreamcatcher Nederland is dank verschuldigd aan alle sponsoren en vrijwilligers die het optreden mogelijk maakten. In de eerste plaats directie,staf, medewerkers en leerlingen van het Vrijzinig Christelijk Lyceum. Daarna begon het met de toezegging van De Theaterkassa om ons te helpen bij de kaartverkoop. Op de zondag zelf: koffie/thee + cake, prachtige bloemen op het podium, twee tafels met veilig-voorwerpen, waarvan een groot deel uit de winkel van het Afrika Museum in Nijmegen en een deel uit onze townships. Na afloop de hapjes en de heerlijke wijn, die met de gesponsorde bordjes en glazen konden worden geserveerd. En de hulp van de Studio bij het vervaardigen van de video.

 

"Het publiek heeft genoten van La Bloemen op haar best. De Kamamma's zijn ermee geholpen. Een win-win situatie dus. Dreamcatcher Nederland hoopt dan ook dat in de toekomst vaker dit soort evenementen te kunnen organiseren." - Bart de Graaff.

 

 

 

 

er is een uitgebreid interview met Anthea verschenen in het online magazine: https://onlinemags.co.za/womens-choice/ op pagina 32/33 is dit te vinden. Met een uitgebreid video interview dat ook gepubliceerd is op YouTube.

 

Hier is de youtube link