Reiziger reacties
Bloemen planten en huisje verven - Belinda en Damiano D'Alba
Ga naar bericht


Our lives as a Dreamcatcher - Marijke en Marjolein
Ga naar bericht


Op Bezoek bij Kamamma - Trudy & Friends
Ga naar bericht


Familie uit Noorwegen
Ga naar bericht


Willy Derksen and famile.
Ga naar bericht


Een geweldige ervaring, ik zal het nooit vergeten - Veronica van Nederveen
Ga naar bericht


Rutters-familie Dominiek- 04-08-2012
Ga naar bericht


José Tielen en Piet Klaver
Ga naar bericht


Martijn Strijker - 13-07-2012
Ga naar bericht


Jannie, Rik, Danielle, Pauline and Wilfred - 07-01-2012
Ga naar bericht


Marja Hogervorst
Ga naar bericht


Niets is zo motiverend als verhalen van reizigers. Op deze pagina een aantal inspirerende reacties die wij ontvingen van bezoekers van de projecten van The Dreamcatcher Foundation.

 


 

Willy Derksen and famile.


Wat een geweldig bezoek aan Stilbaai - Zuid Afrika!

Ik was op bezoek bij de Dreamcatcher foundation in Melkhoutfontein - Stilbaai. Om het goede werk van Dreamcatcher in Zuid Afrika te zien. Ik ben in een redelijk aantal townships geweest, maar dit sloeg alles. De township - of community - ziet er eigenlijk gewoon uit als een net dorp. Er zijn scholen, kerken, de huisjes en de tuinen zien er goed verzorgd uit...de straten zijn schoon! Er lopen schoolkinderen in uniformen op straat. En ik zag zelfs meerdere Bed & Breakfasts. Wat is hier gebeurd vroeg ik me af? Na een aantal uren op het kantoor van de Dreamcatcher Foundation te hebben doorgebracht - wist ik er meer vanaf. Een uniek initiatief. Uitgaande van de kracht van mensen. En om met en via sociaal toerisme armoede te bestrijden. Om vrouwen op weg te helpen naar economische zelfstandigheid.  Om daardoor weer hele gezinnen uit de armoede te helpen.

Het programma is onder andere gebaseerd op het aanbieden van Home-stays en Cook-ups die toeristen een unieke beleving geven. Vrouwen worden gedurende een aantal jaren opgeleid en kunnen dan zelfstandig hun eigen toeristische business starten.  Het resultaat is zichtbaar en voelbaar in de hele community. Er heerst een gevoel van trots. Het mooie is dat dit programma zich helemaal aan het uitbreiden is in de provincie van de Western Cape. En zodoende nog meer verschil kan maken op een grotere schaal.

 

 

Willy Derksen and famile.

 


 

Ook een reactie plaatsen?
Bent u zelf op reis geweest en heeft u tijdens deze reis één van de Dreamcatcher Foundation projecten bezocht vul dan het onderstaande e-mailformulier in en laat uw reactie achter. Wij zijn erg benieuwd hoe u het bezoek ervaren heeft.

 

* Let op: U dient hierbij alle velden verplicht in te vullen!

 

 


Voer de code van de afbeelding in hieronder:


Verzenden
Alles wissen