Reiziger reacties
Bloemen planten en huisje verven - Belinda en Damiano D'Alba
Ga naar bericht


Our lives as a Dreamcatcher - Marijke en Marjolein
Ga naar bericht


Op Bezoek bij Kamamma - Trudy & Friends
Ga naar bericht


Familie uit Noorwegen
Ga naar bericht


Willy Derksen and famile.
Ga naar bericht


Een geweldige ervaring, ik zal het nooit vergeten - Veronica van Nederveen
Ga naar bericht


Rutters-familie Dominiek- 04-08-2012
Ga naar bericht


José Tielen en Piet Klaver
Ga naar bericht


Martijn Strijker - 13-07-2012
Ga naar bericht


Jannie, Rik, Danielle, Pauline and Wilfred - 07-01-2012
Ga naar bericht


Marja Hogervorst
Ga naar bericht


Niets is zo motiverend als verhalen van reizigers. Op deze pagina een aantal inspirerende reacties die wij ontvingen van bezoekers van de projecten van The Dreamcatcher Foundation.

 


 

Our lives as a Dreamcatcher - Marijke en Marjolein


Ons heeft die tijd als Dreamcatcher baie geniet. Het is eigenlijk grappig hoe dit begonnen is, door de ontmoeting met Dana van Hes op Curaçao, waar wij waren voor onze stage, zijn wij in aanraking gekomen met Dreamcatcher. Daarna volgden er heel wat emails met Anthea. Zij heeft ons altijd goed geholpen bij het onderzoek, maar ook tijdens ons Zuid Afrika avontuur. Anthea heeft een programma opgesteld waarin wij de plaatsen en dingen zouden zien en ervaren die bij het echte Zuid Afrika horen. Ook voor ons om de geschiedenis beter te kunnen begrijpen en daarnaast ook het onderwijsstelsel van Zuid-Afrika waar ons onderzoek plaats heeft gevonden. We zijn volop in aanraking gekomen met de Afrikaanse cultuur, door terug te gaan in de geschiedenis. De geschiedenis was schokkend, maar voor ons goed en interessant om kennis over te verkrijgen. Ook hebben wij verbleven in verschillende homestays. Bij mensen thuis hebben wij geslapen en gegeten. Het echte Afrikaanse leven, ook in de townships. Dit waren altijd ontzettende lieve mensen met heerlijke maaltijden en goede zorgen voor ons. De Afrikaanse cultuur hebben wij ervaren als een enorm mooie ervaring. We kunnen tot nu toe nog steeds zeggen dat we elke dag genieten, elke dag weer van het mooie Zuid Afrika, de lieve mensen, kinderen die je een knuffel komen geven en altijd een glimlach op hun gezicht hebben, altijd vragen naar hoe het met je is en altijd behulpzaam zijn. In Nederland ‘we complain’ soms wel wat te veel. Wij zijn positieve personen die positief in het leven staan, maar we hebben hier geleerd om nog positiever te zijn en te waarderen en blij te zijn met wat je hebt. Geld maakt niet gelukkig, maar happynes wel. 

 

Life is beautiful, no matter if we have or don't have material goods. The most beautiful smile in the world, could be the smile of a poor person of child that has nothing to show or give, but the warmth feeling from their heart.....

Onze scriptie hebben we geschreven voor de Melkhoutfontein basisschool. Dit was erg interessant om te doen, de leerkrachten en een aantal ouders hebben wij geïnterviewd en ze hebben hun mening en ideeën gegeven, dit heeft ons erg geholpen in het onderzoek. Het was erg interessant en leuk om onderzoek te doen op deze basisschool. De leerkrachten waren altijd erg sociaal en behulpzaam wanneer wij op school kwamen. Ouders denken soms in deze gemeenschap hun kinderen niet te kunnen helpen, omdat zij laaggeschoold zijn. Ouders konden goed aangeven dat zij hun kinderen wel willen helpen, maar het moeilijk vinden, dit heeft ons aan het denken gezet. Onze Dreamcatcher hersens hebben ons na laten denken. Ouders kunnen wel helpen, maar hebben soms een steuntje in de rug nodig, van de leerkrachten of van de kerk of van een andere ouder. We hopen dat onze aanbevelingen voor de school een klein verschil kan maken in de ouderbetrokkenheid van Melkhoutfontein, want ouders moeten niet aan hun eigen kunnen twijfelen, iedere ouder is zijn eigen ervaringsdeskundige! Naast ons onderzoek zijn we ook met een ander project bezig geweest. De interviews die we met de leerkrachten hebben afgenomen vonden plaats in de bibliotheek. Pardon, bibliotheek was het eerste wat wij dachten, boeken op de grond, lege kasten en kale muren? We hebben samen gebrainstormd en zijn met het schoolhoofd in gesprek gegaan. Die was enthousiast en vervolgens zijn wij aan de slag gegaan. De bibliotheek hebben we kindvriendelijk gemaakt door dieren op de muur te schilderen, de kast rood te maken en door poefs op de grond neer te leggen. Helaas konden we niet meer aanwezig zijn bij de laatste dingen om de bibliotheek klaar te maken. 

 

Live the dream, de ouders kunnen hun kinderen helpen te leven voor die droom en te kijken naar wat er verder is in de wereld en wat hun kinderen allemaal wel kunnen. De gemeenschap heeft ons welkom laten voelen, in de kerk werden we altijd begroet met een dikke knuffel en was iedereen samen, want niemand is alleen. Wij hebben heel erg genoten van het mooie Melkhoutfontein en we zijn blij dat wij ook Dreamcatchers zijn. 

 

Life is to short to complain, always smile and look at the good things in life, live the Dream like dreamcatcher does. 

Dreamcatcher zal voor altijd in ons Hartjie blijven en wij komen zeker terug, want wij kunnen niet vaarwel zeggen maar tot ziens! Want de mensen zijn te speciaal en te lief om vaarwel tegen te zeggen. 

 

 

Baie danki Anthea, Katrina en Dreamcatcher team.

 

Marijke & Marjolein 

 


 

Ook een reactie plaatsen?
Bent u zelf op reis geweest en heeft u tijdens deze reis één van de Dreamcatcher Foundation projecten bezocht vul dan het onderstaande e-mailformulier in en laat uw reactie achter. Wij zijn erg benieuwd hoe u het bezoek ervaren heeft.

 

* Let op: U dient hierbij alle velden verplicht in te vullen!

 

 


Voer de code van de afbeelding in hieronder:


Verzenden
Alles wissen