Kamamma's & Toerisme - Swartland Winetour

Rond 8.30 uur wordt u opgehaald bij uw accommodatie door de reisgids, met vervoer dat geregeld is door Dreamcatcher.

 

Vertrek voor een schilderachtige route langs de Westkust (via de R27) naar IJzerfontein en naar het Fossielen terrein in Hopefield.

 

Daarna rijden we naar Groote Post voor een wijnproeverij aan de  Kaapse Westkust op een 18e eeuwse wijnboerderij  waar de familie Pentz zich bezig houdt met traditionele wijnmakerij.

 

Dan is het zo langzamerhand tijd voor de ‘Cook-up met Kamamma’  lunch in Darling, met aansluitend een korte wandeling door de community.

 

U kunt mee koken met een of twee gerechten voor een smakelijke en eerlijke Zuid-afrikaanse traditionele maaltijd. Dit is een boeiende en interactieve ervaring, ontdaan van elke vorm van show en toneelspel. Je leert de Kamamma’s en de families kennen zoals ze echt zijn.

 

Foto links: Op weg naar de cultuur van San dorp.
Foto rechts: Sieraden van de iKwattu Bushman stam.

 


 

Vanaf 2 uur : Excursie naar iKwattu (facultatief)

Om 2 uur begint de ontdekkingsreis naar het autochtone San-volk (Bosjesmannen) in iKhwattu, het voorlichtings– en informatiecentrum van de San cultuur. Bij deze fascinerende introductie in de cultuur, geschiedenis, kennis en hedendaags leven van de San van Zuidelijk Afrika, wordt U vergezeld door een groep van onze gekwalificeerde San gidsen, die voor een uitzonderlijke ervaring zullen zorgen.

 

Tijdens een tocht van drie uur zullen de San hun vaardigheden demonstreren en hun oude kennis tonen over het mondeling doorgeven van hun geschiedenis, het opsporen en volgen van dieren en het determineren van planten. Ze zullen u ook een paar woorden uit hun taal leren en vertellen over hun recente pogingen om hun rechten op land en intellectueel eigendom te verkrijgen. Deze door de San zelf geleide beleving biedt een unieke gelegenheid om te luisteren naar authentieke verhalen over het vroegere en hedendaagse leven van het San volk.

 

Totale programma ( ± 8.30 vanaf accommodatie tot ±17.00 terug bij accommodatie)

 

• Bezoek Fossielen terrein.
• Wijnproeverij.
• ‘Cook up  met Kamamma’ lunch.
• Wandeling door community met de Dreamcatcher Kamamma.
• Bezoek aan een replica van het traditionele San Dorp (Bushman) in iKwattu.
• Inleiding San talen.
• Frisdrank bij de ‘boma’ ( lokaal cafétje).

 

Dreamcatcher projecten hebben geen vergunning voor alcohol. Meegebrachte drank is toegestaan.

 

Foto links: Swartland Buffelfontein met leeuwtje Cuba.
Foto rechts: Panorama Swartland wijngebeid.

 Reserveren

Klik hier om een Homestay te reserveren of klik hier voor een overzicht van de kosten en mogelijkheden.