Kamamma's & Toerisme - The Dreamcatcher Cook-up met Kamamma's

Op uw reis door Zuid-Afrika heeft u misschien een verblijf gereserveerd in een van de Dreamcatcher’s homestays of wellicht logeert u ergens anders. Hoe dan ook: er moet gegeten worden. Natuurlijk is ook in Zuid-Afrika een Mac Donalds en Kentucky Fried Chicken, maar daarvoor gaat u toch niet naar Zuid-Afrika? Dat hebt u thuis ook.
Wilt u eens echt een unieke ervaring opdoen en eens totaal iets anders voorgeschoteld krijgen, dan is het leuk en lekker om een keer bij de Kammama aan tafel te schuiven en een traditionele maaltijd te proeven.
Alle verschillende bevolkingsgroepen die Zuid-Afrika rijk, is hebben niet alleen hun eigen taal maar zeker ook hun eigen recepten en manier van koken. En ook bij de Kammama’s zijn die verschillen aanwezig.

 

 

Samen koken en eten...


Koken en Eten

Cook-up is een officieel project van Dreamcatcher en houdt in dat bezoekers en gasten een maaltijd kunnen bestellen bij een Kamamma en dan tegelijkertijd kunnen worden ingewijd in de bereidingswijze van de traditionele keuken. Vervolgens samen met de gastvrouw zorg dragen dat het eten op tafel komt. Je kunt het een  gezamenlijk kooksessie ‘een Saamkook’ noemen. Meestal wordt het vlees bereid door de Kamamma en kunnen de gasten meehelpen bij de bereiding van een paar andere gerechten. Maar gewoon toekijken hoe het gebeurt, mag ook.
En als u er zó van smult dat u zin zou hebben in een ‘tweede bordje’ en er is nog genoeg overgebleven, dan hoeft u daar geen ‘nieuwe bestelling’ voor te doen en lang te wachten. De gastvrouw zal met gepaste trots en een brede glimlach u nog een portie opscheppen en daar hoeft u echt niets meer voor te betalen. Daar moet je in een restaurant niet om komen!

Verhalen
Of je nu met 2 of met 18 personen bent (niet meer) het wordt niet alleen een feest om nu eens iets anders op tafel te zetten dan thuis, maar er is tevens een sfeer ontstaan van openhartigheid en vertrouwen van de gastvrouw. Zij maakt haar gezelschap deelgenoot van haar leven en haar achtergrond, van de pijn en het ongemak van de Apartheid waardoor haar volk ook in deze tijd nog steeds achter gesteld wordt. Maar deze sterke hardwerkende vrouwen, met een driejarige opleiding door Dreamcatcher tot zelfstandig ondernemer in het toerisme, kijken vooral naar de toekomst en hebben hoop....

 

 

Mama Katrina en haar dreamcatcher cook-up schort...


Deze ontmoetingen zijn voor de Kamamma’s een bron van kracht en inspiratie. Niet alleen tellen de bescheiden inkomsten mee om hun leefniveau op een ander plan te krijgen, maar het is vooral de interesse in hun leven en omgeving die de vrouwen sterken in hun zelfvertrouwen en trots.
Een Cook-up meemaken is niet alleen smakelijk eten en proeven van een traditionele maaltijd. Het is een moment waarop u uit eigen ervaring de situatie kunt beoordelen van de echte bevolking van Zuid-Afrika.
En misschien leert u ook nog een specifiek gerecht te maken, waarmee u eenmaal thuis de show kunt stelen.

Enkele culinaire begrippen
Bredie = stoofpot 
Braai = barbecue 
Pawpaw = papaya
Sosaties = kebab/saté
Creamstyle sweetcorn = gestampte zoete maïskorrels met
crème fraîche
Peppadew = kleine zoet-pittige rode peper 
Bobotie = gehaktschotel met eimengsel als bovenlaag

 Reserveren

Klik hier om een Homestay te reserveren of klik hier voor een overzicht van de kosten en mogelijkheden.