Projecten - Dreamcatcher Kids

Dreamcatcher biedt kinderen in de leeftijd van acht tot en met 16 jaar een kans op een beter leven en toekomstperspectief. Dit is een onderdeel van ons multi-dimensionale en duurzame armoedebestrijdings programmma. Dreamcatcher hanteert de volgende filosofie: "Er is een hechte gemeenschap nodig om een kind op te voeden en voor dit kind en de gemeenschap een betere toekomst te garanderen". We zien de kinderen niet als een afzonderlijk, maar als een integraal onderdeel van de holistische aanpak van ons armoede-bestrijdingsprogramma.

Programma’s centraal geregeld

De programma's waar bezoekers en vrijwilligers aan kunnen deelnemen, worden uitgevoerd vanuit het Dreamcatcher kantoor in Stilbaai. Het doel van alle programma’s is een hoger gevoel van eigenwaarde te creëeren, de kinderen in staat te stellen eigenschappen te ontwikkelen die nodig zijn in het arbeidsleven en de kinderen te leren trots te zijn op hun afkomst.

 

 

Toekomst
Dreamcatcher streeft ernaar de kinderen ideeën over toekomstige carrièremogelijkheden aan te bieden en hen te inspireren dat ze alles kunnen worden wat ze willen. Sommige programma’s pakken specifieke kwesties aan die van groot belang zijn in bepaalde gemeenschappen of de behoefte kunnen zijn van een specifieke groep kinderen.

Enkele voorbeelden zijn: 

• Het milieu; Het creëeren van bewustzijn en het onderwijzen van de kinderen over afvalpreventie en recycling en waarom het belangrijk is om het milieu te beschermen voor nu en toekomstige generaties. 

• Culturele diversiteit: De ogen te openen voor andere culturen, en hierdoor hun leefwereld te vergroten.

 

 

Motivatie
De kinderen uit het programma zijn opgegroeid onder zeer moeilijke omstandigheden. Sommige zijn verlaten, anderen wees, mishandeld, ondervoed, dakloos of lopen het gevaar in straatbendes te belanden. 
Dreamcatcher werft vrijwilligers met specifieke kennis om deze kinderen te begeleiden en les te geven als onderdeel in hun vrijwilligersprojecten. Al deze programma's combineren onderwijs en plezier. Zo heeft Dreamcatcher het E-wall.I, de robot uit gecycled afval, project; De kinderen verzamelen het afval uit de gemeenschap en gebruiken dit om verschillende kunstobjecten en speelgoed te maken voor zichzelf en hun vrienden.