Projecten - Beeldend kunstenaar gezocht!

PAINTUP WITH KAMAMMAS

De Dreamcatcher Foundation (Zuid Afrika) zoekt met ondersteuning van ‘Utopia Volunteers’ (Usa), internationaal naar vrijwilligers voor het unieke project PAINTUP WITH KAMAMMAS.

 

Kunstschilders, academie/artschool studenten en docenten, professionele ontwerpers, decorateurs en creativelingen op het gebied van beeldende kunst, we hebben jullie hulp nodig. Meld je aan als vrijwilliger om een township in Zuid Afrika te komen verfraaien.

 

 

Schilderingen met de historie van de zwarte bevolking die in delen en andere symbolen, gebruikt wordt op de blinde muren van de huisjes.

 

 

In de township Melkhoutfontein aan de zuidpunt van Zuid Afrika, vlakbij Stilbaai, start binnenkort een project waardoor het plaatsje een totale upgrade krijgt. Alle huizen zullen een kleur krijgen en beschilderd worden met figuren, symbolen of voorstellingen die iets te maken hebben met de historie van de zwarte bevolking. Er wordt ruim een jaar voor uitgetrokken.

 

Vroeger de oudste en meest verwaarloosde township, nu een dorpje om trots op te zijn, met de home-office van Dreamcatcher Foundation South Africa, eigen winkels, een school en binnenkort een botanische tuin, de eerste in een community. De tuin ‘La Bloemen’ zal in maart a.s. officieel worden geopend door Karin Bloemen, de ambassadeur van de Dreamcatcher Foundation samen met de Nederlandse Ambassadeur in Zuid Afrika Marisa Gerards. Dan start ook officieel het project Paintup with Kamamma’s., en gaan Karin en Ambassadeur Marisa ook met de kwast aan de gang.

 

Melkhoutfontein, vlakbij Stilbaai, ligt aan de Garden Route en zal mee profiteren van de stroom toeristen die deze populaire streek bezoeken. Met de botanische tuin en de pittoreske mooi beschilderde huizen wordt het een extra mooi dorp, waar de lokale bevolking zich met trots presenteert en tevens hun levensonderhoud ziet verbeteren. Dreamcatcher Foundation is een organisatie die al bijna 27 jaar bezig is om het leven van vrouwen en kinderen in de townships te verbeteren door een vorm van sociaal toerisme aan te bieden. Inmiddels is ‘GO TRULY LOCAL’ een begrip geworden. De vraag naar lokaal toerisme neemt toe. Ook de achterliggende boodschap van economische zelfstandigheid in relatie tot bestrijding van armoede, wordt meer en meer gehoord en gewaardeerd.

 

Voor elke professionele en hobby-beeldend kunstenaar moet dit een uitdaging betekenen. Wie echt hierin geinteresseerd is en mee wil helpen een heel dorpje te verfraaien, dat kan ook met een groepje, kan meer te weten komen over Dreamcatcher Foundation via de websites. www.dreamcatcherfoundation.nl en dreamcatchersouthafrica.com Wie zich wil aanmelden voor informatie: dreamcatcher.nederland@bart.nl (Let wel: vrijwilligers moeten reis en verblijf bij Kamamma’s in hun homestay, zelf bekostigen)