Projecten - Crafting met Bhuti en Sisi

Een zeer reële en hartverwarmende ervaring voor de avontuurlijke en sociaal kritische reiziger is een ontmoeting met verschillende traditionele en begaafde Dreamcatcher kunstenaars. Enkele van deze kunstenaars die deze informatieve en interactieve bezoeken verzorgen, zijn:

 

Yellow, de Wireman
Yellow stamt af van de Bosjesmannen (San familie) en woont in Klapmuts, vlakbij Kaapstad. Vaak reist hij naar nabijgelegen dorpen om zijn creaties te tonen alsmede te laten zien hoe hij deze vervaardigd. Hoor over zijn leven van shack tot aan de aandelen in zijn eigen micro-bedrijf en zie hoe hij zijn kunst creëert. Yellow toont de bezoeker hoe je van een simpel stukje ijzerdraad een kunstwerk kunt maken en hij geeft er eentje cadeau als verrassing, voor elke bezoeker. Yellow, onder auspiciën van Dreamcatcher, is ook mentor van de Dreamcatcher jongeren en leert hen hun eigen speelgoed te maken van gerecycleerd afval. Zijn kunstwerken van blikjes en draad zijn begeerde items die in veel huizen een plekje hebben gevonden. Dit is een absoluut unieke ervaring!
Yellow is al diverse malen vaste gast geweest in de stand van Dreamcatcher op de Vakantiebeurs in Utrecht.
Yellow, de draadkunstenaar met één van zijn creaties: een radio die werkt!

Ana Maria

Ana Maria woont in Stutterheim en heeft ook een Homestay. Ze is een echte, traditionele kralenkunstenares en werkt samen met een aantal andere vrouwen uit haar gemeenschap. Ze is erg toegewijd aan dit werk en is trots om andere mensen te leren hoe ze hun eigen kleurrijke sierraad van kralen kunnen maken. Tegelijkertijd leert zij de bezoeker over haar leven en de lokale Xhosa cultuur. U kunt bij haar thuis deelnemen aan een workshop. 

Mama Neliswa en Mama Ana Maria geconcentreerd aan de arbeid

 

Ellen, Francina, Ester en Queen Nomsa
In het Ndebele Koninkrijk in Mpumlanga ongeveer twee uur rijden van Johannesburg vindt u De Ndebele. Deze stam is wereldberoemd dankzij hun geometrische vormen van kunst. U heeft hier de mogelijkheid om deze vrouwen aan het werk te zien in hun eigen gemeenschap. Tegelijkertijd kunt u deelnemen aan een workshop waarin u leert schilderen en sierraden te maken als een echte Ndebele. 

 

Al onze kunstenaars bieden hun creaties te koop aan op hun locaties, zodat u zeker bent dat het geld rechtstreeks ten goede komt aan de gemeenschap en de kunstenaars. Tijdens deze bezoeken kunt u ook genieten van lokale snacks


Dreamcatcher heeft sinds 1984 ervaring in duurzame armoedebestrijding in Zuid-Afrika. Crafting met Bhuti and Sisi is een wettelijk geregistreerde product met veel ervaring. Als het niet vermeld staat dat het een Dreamcatcher product is, dan is dit het ook niet!